Avresa

Idag är det dags att ut och åka igen. Tåget går än en gång mot Uppsala!! Har nu blivit övertalad att fira valborg där. Jockes ord om att jag faktiskt inte roat mig ute på nästan 1½ år (!!!) fick mig att boka tågbiljett. Självklart följer Filip med mig, annars överlever jag inte. Jocke och Milla stannar dock hemma. Jocke ska ut med Frippe på fredag.

Här kommer bilderna jag lovat. Så här fint har vi nedanför balkongen.


Hela Eklanda är som ett enda stort rosa-vitt-grönt fluff. Lycka!!

Nu måste jag packa ner det sista. Filip har däckat efter att ha druckit en flaska välling. Jocke hämtar mig om 10 minuter. Tåget går om 40 min. Så Puss o Kram, vi ses på stan!








Ja Anton och Fredrik. Macen är OK. Inte bra, den är OK. Så den är inte jätte hemsk. Men inte jätte bra heller. Jag stör mig dock på att jag inte kan scrolla lika lätt på min dator nu. (den är lagad) Men PC forever. =)
Anton, Gränby i morrn då? Bjuder du på lunch? haha

Mysiga Eklanda

Är hemma igen nu efter ytterligare en vecka i Uppsala. Här hemma har våren verkligen kommit!! Åååh så mysigt det är här. Ska lägga in en bild snart, på de fina träden. De är rosa och fluffiga. Jätte mysigt! 

Här hemma är det så fint, hallen är ju nymålad. Det blev hur bra som helst!! När allt är klart där nere så ska jag ta en bild och visa er.  Kanoners. :)

Nu är Jocke ute med Milla, Filip sover och jag njuter av en lugn stund framför datorn. Min dator är dock sönder så jag är dators j...la mac. Piss är den. (Ja Anton, den är verkligen skitdålig) hehe
Men nöden har ingen lag. 

Så fort min dator funkar så ska ni få se lite bilder. (Jockes mac har ju liksom ingen kortläsare)

Ha det bra allihopa. Och mamma, jag saknar dig!!!


kram!

Överraskning

Nu har jag varit här i Uppsala några dagar. Blev glatt överraskad i söndags natt, av Jocke. Han ringde och bad mig öppna dörren. Jag som var alldeles nyvaken fattade ingenting. När jag väl kom upp och kollade så såg jag att han stod där utanför porten. Åh vad glad jag blev!!

Igår var vi hos Sofia, Kristoffer och deras lilla Samuel. Filip och Samuel är ju liksom kompisar nu. haha =)

Idag var jag och Jocke i gränbycentrum. Träffade Anna.L, Sofia och Samuel. Åt lunch och shoppade lite. Filip fick sina första skor. Sååå söta!!

I morgon ska vi åka till min farmor och hälsa på. Sen ska vi till Sofia o Kristoffer igen. Får passa på nu när man är här.

På torsdag bär det av hemmåt. Anna.L följer med. Var jätte länge sen hon var hemma hos oss!! Tyvärr stannar hon vara en natt. Men bättre än inget. Fasar bara för bilresan, hoppas inte Filip skriker så att vi får stanna ofta.

Hoppas ni har det bra där ute i cyber-rymden!!

Uppsala

Idag åker jag och Filip till Uppsala igen. Hann bara vara hemma några dagar. Det kommer målare hit som ska måla våran hall och väggarna i trappan. Dom tyckte inte det var så bra om Filip var hemma eftersom färgen luktar starkt och dom ska måla flera gånger. Därför blir det en tripp uppåt. Självklart tåg, bil är för skrikigt. På tåget behöver han ju inte sitta fastspänd. 
Så, det blir till att träffa alla igen. =) Hoppas bara Jocke kommer upp och överraskar mig, skulle vara himla roligt! Annars bär det av mot Göteborg på onsdag. 

ha en bra fredag!!

Oj!!

Idag fick jag och Jocke åka iväg med Frippe. Han skulle ordna Filips dop-present. Jag kunde inte ana vad det var. Kan ni?!

Han öppnade ett konto till Filip där han satte in 2000 kr!! Där ska han sätta in pengar lite då och då, tanken är att pengarna ska gå till Filips körkort.


Vilken present va?!?!




Här sitter Filip och spelar på sitt nya, fina, röda piano.


Efter mycket om och men...

Ja som efter mycket om och men så är vi hemma igen. Puh!!! Vilken dag det var igår. Jag och mamma gick upp tidigt och väckte alla karlar i huset. Jocke och Frippe fick åka och hämta släpet och sen köra hem Johan. Alla leksakerna skulle packas in i släpet. Sjuuuukt mycket saker som Filip fått av kusin Anton och morbror Fredrik. Han kan öppna leksaksaffär!! Efter att allt var klart så packade vi in oss själva och åkte hem till Fredda och hämtade en byrå som Filip ska ha. Tillslut kunde vi äntligen åka iväg. Filip skrek hela vägen till södertälje. Där somnade han av ren utmattning och sov (tack o lov) hela vägen till Kolmården. Dröjde inte länge tills han var missnöjd igen och vi stannade och käkade mat. Det var det äckligaste jag någonsin ätit. Men vi var för trötta och irriterade för att orka bry oss om att klaga.
När vi sen var påväg igen så kom vi inte långt förrän vi åkte förbi en olycksplats. Två bilar som krockat, den ena låg långt ut på ett gärde. Där måste vi ha kört i glas eller något för självklart fick vi punka på släpet. Vi måste haft ett vakande öga över oss för vi fick punka 250 meter ifrån en mack. Så Jocke och Frippe fick traska dit och köpa en domkraft. Jag och mamma tog hand om Filip som passade på att bajsa. haha
Sen kunde vi åka hela vägen hem, även om Filip skrek om vartannat. Vi kom hem mååånga timmar senare än vi tänkt men hem kom vi!
Och jag kommer nog inte åka bil med Filip upp igen. Tåg är att föredra!

Idag då. Idag har vi packat i ordning, ställt massa leksaker på vinden, en del blir kvar i rummet. Jag hittade massor av mina gamla böcker sen jag var liten (minns någon Galavanterna?). I morrn tänkte jag möblera klart och göra fint. Kommer bli jätte mysigt där inne.

Tack snälla Fredda och Anton för alla fina saker!!! Filip kommer få veta vem som gett honom allt, jag lovar!! =)

En bild från dopet. Här syns präst Ove, jag och Filip, Jocke och gudföräldrarna Sabina, Anton och Frippe.


Nu börjar Desperate Houswives, dubbel avsnitt. Måste se!!!

kram

Tack alla!!

Igår hade vi dop för vår fina Filip. Det var en lyckad dag och det var sååå roligt att träffa alla nära och kära! Tack alla för en helt fantastisk dag!!
Vädret var kanon, som en riktig sommardag. Smörgåstårtan var god och mammas tårta ännu godare.
Filip däckade direkt efter dopakten och sov nån timme.
Vi fick massa fina presenter, bland annat ett litet piano! Det var nog det bästa, Filip älskade det!! Han höll låda och somnade sen vid 16 och sov fyra (!!!) timmar. Vid 20 tiden fick  vi väcka honom med tvång och han var vaken till 21.30. Sen sov han hela natten. Helt slut stackarn!
Filips kompis Samuel kom. Samuel är 3 månader äldre och är sååå cool! Hoppas Filip tar efter honom. =)
Samuel hade en sån himla bra vagn så nu ska jag tjata på Jocke att vi ska köpa en sån. Den var köpt på Babyland och just Babyland finns inte i Göteborg. Så den måste vi ju köpa NU!! Vill vill vill.

Idag vaknade jag med täppt näsa och ont i halsen. Mindre roligt. Hoppas det inte blir värre, avskyr att ha ont i halsen. Men trots att jag är "sjuk", så har jag varit ute och gått med mamma, Johan, Filip och Milla. Vi gick i stadsskogen i två timmar. Jätte skönt väder och Filip fick sova i vagnen.

Nu snart ska jag in till stan med Jocke, Frippe, Johan och kanske Filip och äta sushi. Om det är öppet idag. Hoppas!!

Ha det bra alla!!!





Uppsala

Idag bär det av till Uppsala. 16.40 går tåget. Mycket som ska göras innan vi åker. Massa att packa och saker att lägga fram som Jocke ska ta med på torsdag när han kommer upp. Måste ta fram alla bebis saker som Ditte ska få också. Bara jag hittar allt! (Ditte, det jag redan nämnt har jag med mig)

Nu är det frukost time.


 Vi ses!!

Min duktiga pojke

Så här duktig är Filip 5 månader.



Tänk att han redan kan sitta själv. Nu väntar vi med spänning på de första tänderna (som inte syns till) och att han ska lära sig krypa.
Har glömt att berätta att han numera är 68 cm lång och väger 8750 gram. Riktig knubbis. haha


Nu ska jag och mamma gå till plantagen. Härligt vårväder!

Trevlig lördag!

Jobb och jobb

Vad vi jobbar och står i. Nu är hela förrådet tömt och Jocke har flyttat ner med sin dator. Blir riktigt bra. Nu har han fått för sig att han ska ha en tv där nere också, plus sin xbox. Vi får väl se.... haha

Nu börjar talang, jag och mamma ska se det och äta hemagjord pizza och senare lite vindruvor!

trevlig kväll!

Puh!!

Fy så trött jag är. I kropp och själ. Nu har vi tömt hela förrådet där nere och flyttat upp all skit till vinden. Har inte rensat något ännu, men det får jag nog ta och göra. Så mycket saker vi samlat på oss.
Och jäääävlar så mycket skor jag har!! Men det blir nog bra när det är klart. Jockes saker åker nog ner i morgon. Och efter påsk kommer alla leksaker som vi fått av Fredda och Anton, som Filip ska ha. Helt underbart!! Och så får jag med mig byrån som Filip får ärva av Fredda också. Sicken snäll morbror Filip har!

Nu ska vi sova här, Filip sover sen länge och nu är det vi
andra som står på tur.

kram!

Så himla ledsen!

Usch och fy så ledsen jag är. Har varit tvungen att inse att vi inte kan åka på bröllopet i Umeå. Jag missar min söta brorsdotters bröllop! Vill så hemskt gärna gå men hur vi än vrider och vänder på det så kommer det inte funka. Filip avskyr att sitta fastspänd så bara resan skulle bli hemsk. Det är ju en ganska lång väg att åka. Göteborg-Uppsala 50 mil, uppsala-övik 50 mil, övik-vännäsby 15 mil. Så totalt över 200 mil för en liten bäbis. Dessutom får vi inte plats med vagnen i mammas bil. Hur gör man då om han blir trött? Och om han bara skriker, i kyrkan eller på middagen. Vart ska man ta vägen? Är då 15 mil att åka hem till brorsan där vi skulle sova.
Att lämna honom och åka utom honom existerar inte, jag ammar ju fortfarande och dessutom jobbar ju Jocke. Så hur gör man?! Med flyg så är det fortfarande problem att ta sig mellan platserna. Och vi behöver både bilstol och barnvagn. Tåg kan vi inte heller ta för då är det ändå buss från sundsvall. Problemet med transport mellan ställena återstår. Typiskt att det inte var i ö-vik, det hade varit lättare då.
Svårt, men lättare.

Ida, lova mig att ni har någon som filmar så jag kan se vigseln på så sätt. Och jag vill se foton, du kommer ju vara världens vackraste!
När Filip är lite större och går att roa i bilen så lovar jag att vi ska komma upp och hälsa på!

Jag VILL verkligen åka, men det finns ingen lösning nu när Filip är så liten. Känner mig som världens hemskaste!!

RSS 2.0