Min stolthet!

Igår tog Filip sina första steg. Alldeles själv, utan att hålla i sig!! Gissa om mamma-hjärtat värker av all stolthet. Nästan exploderar!
Min underbara pojke börjar bli stor.

Fick veta nu på morgonen att min vän Ditte har fått en liten flicka. Hon ska heta Devon.
Född: 22/9 -09 kl. 05:05
Vikt: 3395 g
Längd: 52 cm
Stort grattis till dig Ditte, och din lilla familj. :D

Nu är det Chrilssons tjej Emelie kvar. Dom skulle fått före Ditte men deras Thindra verkar trivas väldigt bra där inne. Men senast torsdag kommer hon, för då blir det igångsättning, om jag förstått allt rätt.

Ett gott skratt förlänger livet!


Inte fel, men inte rätt heller!

Idag vaknade Filip halv sju. Rätt okej med tanke på hur rubbade hans tider blev igår. Han somnade strax efter jönköping och sov sen resterande 35 mil till Uppsala. Jätte skönt!! Sån förändring. När vi kom fram så blev han så klart jätte pigg och lekte ett bra tag med mormor.

I morse efter frukost och promenad så åkte jag och Filip till min farmor. (Mommi) Där åt vi lunch och sen kom mamma dit efter jobbet vid 15 tiden. Då drog jag iväg till frissan... Blev inte riiiiktigt som jag hade tänkt mig och jag ska tillbaks i morgon och fixa till det. Puh...
Det är iaf klippt nu så att jag kan spara ut det igen. Känns skönt!

I morrn ska jag träffa Anna.L. Först ska vi till mommi på morgonen, jag ska vara hos frissan vid 9 tiden och vi åker till mommi efter det. Ska träffa Anna.L vid lunchtid så Filip får sova middag hos mommi först.

Snart vankas det middag. Är riktigt hungrig. Hoppas ni som läser har ätit något riktigt gott!

Efter en tuff förmiddag...

I morse ringde klockan vid 6-tiden. Fick lov att väcka både Jocke och Filip. Det var inte så populärt... Efter tvättning, påklädning, frukost och promenad med hunden så åkte vi till Fysiologen på Drottning Silvias barnsjukhus på Östra.
Först satte dom emla (bedövninsgsalva) på både händer och fötter. Sen fick vi vänta en timme och under den tiden skulle Filip dricka ca 2 dl vätska. Inga problem tänkte vi och gav honom saft. Men det var inte så jätte gott efter ett tag, speciellt när han inte var törstig. Men efter lite pillande så blev det väl 1,5 dl åtminstone.

När timmen hade gått så satte dom en nål, på foten blev det. Det gick jätte bra, men Filip blev lite arg när han blev fasthållen.

Sen gick vi in till rummet där deras gammakamera står.
(Mer info om vad gammakameran gör, finner ni HÄR)
Där fick Filip ligga på en brits i 20 minuter. När vi la honom där så sov han, så början gick bra. Sen fick vi leka lite och sätta på Telitubbies på tvn.
Tiden gick rätt fort och Filip var hur duktig som helst! Dock såg dom att vänster njure inte tömde sig så vi fick vänta en timme och ta en ny bild. Dock var den andra omgången bara på två minuter så det var ingen fara. Då hade även vänster njure tömt sig, vilket var bra, så äntligen fick vi åka hem!

Det tog inte lång tid så sov Filip. Vi är nog trötta allihop.

När han vaknar ska vi äta lunch och sen ska vi ta en promenad med vovven. Efter det ska jag packa ner det som vi kan tänkas behöva ha med oss till Uppsala. Ikväll bär det av!
Vi tänkte överraska mamma men vi valde att berätta så att hon ev kunde ta ledigt från jobbet om hon ville det.

Det var allt för denna gången, dags för en powernap!

Oj sådan natt...

Filip somnade, som jag skrev igår, kl 18 igår kväll. Lite väl tidigt kanske men han var så trött och ledsen så det fick bli så. I natt vaknade han klockan 3. Kul... Han skulle bestämt vara vaken. Han var lite gnällig så jag tänkte att han kanske hade ont i munnen. Så jag tänkte ge honom en alvedon och passa på att byta blöja. När jag drog ur ena benet ur pyjamasen så märkte jag att han slumrade till. Så jag smekte honom lite i håret och han somnade om. Dock vaknade han strax därefter igen. Så jag fortsatte ta av pyjamasen. Men när andra benet var ute ur pyjamasen så kröp han ihop i min famn och somnade om. Så jag brydde mig inte om att byta blöja eller ge alvedon. Och tillslut somnade även jag. När vi sen vaknade var klockan 7.30. Helt underbart! Min fina, underbara, pojke!
Nu sover han igen. Snart kommer hans gudmor Sabina hit med sin sambo Mikael.

Jag själv har fått en del gjort denna morgonen. Har gått fixat frukost åt oss alla tre, gått en vända i skogen med Milla och Filip, duschat och gjort mig klar, fixat disken, dammsugit sovrummet och satt på en maskin med tvätt.
Resten av dammsugningen tar jag i eftermiddag. Är en hel del tvätt, det får räcka under dagen. Jag har att göra ändå. ;)

Mina köttbullar!

Gjorde hemmagjorda köttbullar idag. Med potatis, sås och lingon. Blev riktigt gott! Gjorde i ordning mat till Filip, han blev lagom imponerad. Inte imponerad alls faktiskt. Han kastade tallriken med all mat rakt in i väggen.
Milla blev ju glad, som fick en massa mat. Och Filip blev glad för han var täckt av mat och var tvungen att bada.

Efter badet var det pyjamas på som gällde. För Filip alltså. Han fick en alvedon och så fick han lägga sig. Han var så himla trött! Han har inte sovit mycket alls idag. 40 min totalt kanske. Och han har haft så otroligt ont i munnen så det var lika bra att han fick somna, även om det var lite väl tidigt. Men så får det bli. Vi får se hur pass tidigt han vaknar i morgon då. Det brukar bli ca 12 timmars sömn på natten.

Tittar på Unga mödrar... och OJ vad jag längtar efter ett barn till!!

Plugga!
Bye.

Jag passar på medan det är lugnt...

Passar på att blogga nu medan Filip sover. Han har haft väldigt ont i munnen nu på morgonen så efter att han fått en alvedon så somnade han gott. Men stackarn sover oroligt. Hoppas tanden är framme snart så han slipper ha ont på ett tag.

På onsdag ska vi till Östra på en gammaröntgen-undersökning och kolla njurarna på Filip. Det var länge sen vi var där nu, innan våren tror jag. Och då såg det bra ut. Ser det bra ut på onsdag med så tror jag inte vi behöver göra nån fler sån undersökning. Hoppas inte det åtminstone. Dom ger Filip kontrast, sist fick han dropp, nu kanske han får dricka det. Sen måste han ligga helt still (hur det nu ska gå...) medan dom fotar kontrastens väg ut.
Nästa onsdag har vi tid på Östra igen för ett vanligt ultraljud över njurarna. Då mäter dom bara. Det går så snabbt så det kommer gå galant.
Vi får nog muta honom med glass eller något annat gott.

Tänk om jag skulle ta och börja läsa min bok som jag har som arbete i svenskan. Har lektion i eftermiddag. Inte för att läraren bryr sig om jag börjat, utan för att det ska bli lättare för mig. Mindre att göra på en gång sen.

Har ju glömt att berätta att jag köpt mig en moped!! En billig sak, men helt ny. Känner mig som 15 år igen. haha

Köpte den för att ha till och från skolan och så småningom till jobbet. Blir billigare än att ha en till bil och jag parkerar ju faktiskt helt gratis. Den drar ju knappt någon bensin heller. Perfekt!



Over and out!

Ett blogg-måste!

En sak till...
Glöm inte att gå in på
http://DenStarkasteStjarnan.blogg.se
Och ge gärna ett bidrag till barncancerfonden!

Vilken statistik!

Oj oj oj.... Min statistik steg med 250 besökare efter jag lagt ut annonsen på skorna. Inte illa! Har gjort om bloggen lite. Inget avancerat som ni ser, men tröttnade på det rosa. Tänkte be söta brorsdotter Ida att fixa min blogg sen när hon har blivit proffs! :D Hoppas hon vill hjälpa sin "gamla" faster...
Min söta underbara son har så ont i munnen. Nu sover han sen ett par timmar tillbaka men OJ vad ledsen han har varit. Det blödde t.o.m där ena framtanden kommer. Så en alvedon och sängen gjorde susen. Vad jobbigt egentligen, sen när alla tänder väl kommit och den persen är över så ska dom tappas och så ska det upp nya. Och varför har man de första tänderna bara i några år? Vore ju egentligen smartare (dock mindre roligt) om man hade de första tänderna i 30 år. Så höll de nya mycket längre sen. Smart?! JA!
Ska lägga mig nu. Titta lite på en dokumentär om Himelska fridens torg. Usch så hemskt....
Godnatt världen!

Länge sen sist...

Det här med att blogga har inte varit min starka sida på sista tiden. Jag gör ett litet försök nu. Filip växer så det knakar och om en månad fyller han ett år. ETT! Det är inte klokt vad tiden går fort.

Och nu när som helst ska både barndomskompisen Chrillson och min käre vän Ditte få barn. (Inte med varandra) Chrills ska få en liten Thindra som borde kommit för flera dagar sedan. :) Om några månader ska både Telle och Anna.L få varsin bäbis också.

Igår gjorde vi om utanför våran ytterdörr. Vi tog bort den lilla gräsplätten och rabatten och la grus istället. Blev himla bra. Och nu slipper vi släpa gräsklipparen för att klippa en kvadratmeter. Men idag är vi rätt möra och trötta.

Filip sover middag ännu, ska väcka honom snart. Han har fått sin tredje tand och en fjärde är på gång. Det är lite gnälligt och väldans mycket dregel. Min älsklings prins.

För er som vet hur det har sett ut utanför våran dörr kan se bakom brevlådan att allt ogräs är borta och nu ligger det grus istället. Grannens hemska klängväxt är även den ett minne blott!

Snart dags att laga mat och sen ta en sväng med Milla. Det är kanon väder idag. Inte ett moln på himlen. Hösten är verkligen på väg med stormsteg. Konstigt nog känns det inte vemodigt alls. Känns mest mysigt. Snart kan vi börja tända ljus och ha våra mysiga fikastunder när det är mörkt och mysigt.

Längtar även väldigt mycket till Uppsala.
I helgen har både min söta farmor och min tokiga faster fyllt år. Farmor fyllde 88 år, vilket man inte kan tro när man träffar henne! Och min faster fyllde 50, vilket man inte kan tro heller. Hon ser minst 10 år yngre ut. Riktigt fräsch är hon!
Snart fyller storebror 40 också. Då får han räknas som vuxen. (Mamma kallar alltid mina brorsor för ungdomarna, trots att dom är mellan 52-40 år)

Nog om detta... Nu ska jag väcka Filip!

ha det!

RSS 2.0