Vårig söndag

Härligt väder idag! Solen skiner, fåglarna kvittrar och vårkänslorna spritter i kroppen. Var ute på promenad med mamma. Självklart var Filip och Milla med. Filip sover så gott i vagnen.
Annars är det inget nytt som hänt, som jag kan komma på. Många kompisar som har/ska få barn nu! Flest pojkar är det dessutom. Spännande att se vad Ditte får. =) Och Chrilsson, min kompis sen dagistiden. Hoppas det blir en pojke!

Har en deg på jäsning. Gör bagels igen. Gjorde bagels i fredags men dom blev inte nå fina. Dock väldigt goda. Hoppas dagens blir finare.

Vi hörs!

Grått och trist men lite roligt

Snön är borta men det är inget vidare väder. Jag har skurit mig i fingret, ont som fan gör det. Blödde gjorde det också.
"Sluta sjåpa dig", säger mamma. Hmpf...

Har varit ute i det tråkiga vädret och promenerat. Milla rullade sig i hästskit. Filip har sovit i två timmar, ligger fortfarande där nere och sover i vagnen. Min gulliga unge!

Om 30 minuter ska jag och mamma åka in till stan, ska lämna av en tågbiljett som hon sålt. Sen ska vi kolla i några affärer. Men bara snabba besök hade vi tänkt.

Slutligen... Ikväll är det Robinson. Får se om vi kollar. Annars blir det Låt den rätte komma in. Har inte sett den ännu. Ska köpa vindruvor och melon. Jocke har slutat med godis nu så då får väl jag vara lika duktig.

Förresten, nu har vi äntligen bokat biljetter till Thailand. Blir flyg till Phuket, direktflyg denna gången. Skönt! Kommer väl vara några dagar på Phuket innan vi drar vidare. Stannar ev ett par timmar på Phi phi så mamma får se det, sen vidare till Koh Lanta och FUNKY FISH!!! Längtar som tusan nu! Det blev inte över nyår som vi ville, men däremot så landar vi på mammas födelsedag så det blir bra ändå. Vi åker 12 jan och kommer hem 4 feb. Nedräkningen har börjat!



Ha en bra lördag!

Skit också!

Sent igår kväll kom brorsan hit med en kollega. Dom åkte vidare till Tyskland i morse. Det tråkiga är att dom tog med sig vintern hit! Vaknade i morse och det var hur mycket snö som helst. Skit tråkigt!
Så snön förklarar mitt dåliga humör.

Och mitt dåliga humör förklarar dagens bild.



Lite äldre, lite visare

26 år idag. Tiden går framåt i en skrämmande takt. Snart 30... Men Jocke är närmare, det är min tröst. haha

Denna dag har iaf varit helt perfekt. Jocke tog Filip i morse så jag slapp gå upp. När Jocke sen åkte till jobbet så somnade Filip om och vi sov nästan enda fram till halv nio.
Runt 10 tiden tog vi oss en promenad med Liselott så våra hundar fick springa lite. Sen kom Jocke och hämtade mig där och bjöd på sushi. Mums! Jag fick jätte fina blommor.

Gissa vad som hände sen?! Det ringde på dörren. Jocke fick öppna men ropade att det var till mig. Och vem är det om inte MAMMA!!!! Ååååh vad glad jag blev!! Hon har planerat detta länge.
ALLA visste om det utom jag och Jocke.

Nu ikväll har Jocke bjudit mig på resturang. Tio pepe, i kungsbacka. Vi åt oxfilé båda två. Vi åt tills vi rullade därifrån. Det var så himla gott!!! Fick även ett halsband av Jocke. Ett hjärta med oktobers månadssten.
Jätte fint!
Denna dag hade inte kunnat vara bättre. Lilla Milla blev ett år idag också. Detta firade vi med en vaccination och ett stort ben. De kollade hennes öga också, trycket var lite lågt så hon har ögondroppar
i två veckor nu.

Jag har förresten gått och blitt brunett. Min kära Pia var här i förrgår med sin söta dotter Ebba. Pia som är bäst på allt som har med hår att göra tonade mitt hår brunt. Var lite ovant i början men jag
vänjer mig sakta.
Lägger in en bild så ni får se. Jag ser dock både sliten och trött ut på bilden. Och jag vet att jag har en finne på hakan, men det bjuder jag på. haha

Där ser ni halsbandet jag fick också, även om det inte syns så bra.

Badcase

Rösta här på Jonnys band

En given femma, eller hur! =)

(Jonny är Jockes bror, för er som inte vet)

Sliten tror jag allt...

Idag har varit en väldigt slö dag. Har nog aldrig varit så trött tidigare. (Börjar kännas att man inte är 20 längre)
Filip vaknade säkert var tionde minut hela natten, det var hemskt! Vid halv fem gick Jocke upp med honom så att jag fick sova. Sov till halv åtta och det var helt underbart. Min man är underbar!

Inget vidare väder idag men har ändå varit ute på en långpromenad och en halvlång sådan. Milla måste ju få springa av sig. Gjorde en halv sats med vaniljbullar också. Fasen vad bra jag är. Baka är ju kul!!! Varför har jag inte gjort det tidigare? Är riktigt nöjd med resultatet.
Så nu kan vi bjuda på fika, hela fryser är full av bullar. haha

Snart ska jag och Jocke se en film. Låt den rätte komma in. Hoppas den är bra, Jocke köpte den på blu-ray. Innan dess ska vi bara få Filip att somna. Han protesterar vilt och är pigg efter att ha sovit en timme i vagnen, under vår senaste promenad.

Ha det bra alla!

Flitig bullmamma

Idag har jag varit såå duktig!! Dagen började 6.30 då jag och Filip gick upp och gjorde i ordning frukost. Väkte Jocke strax innan klockan var halv åtta. Efter frukosten gick vi ut på promenad allihopa. Var ute två timmar, jätte skönt!!
När vi kom hem satte jag igång och bakade bullar! Åh så goda dom blev.




Efter bullbaket så vilade vi allihopa. Var jätte mysigt. Efter sovstunden så var det dags att laga mat. Jag som varit på topp hela dagen gjorde currygryta. Gjorde en mix av mammas gryta och Idas köttfärs gryta. Blev super bra. Skickar med recept om någon vill testa.

1 fläskfilé
1 pkt köttfärs
1 paket bacon
1 liten burk krossade tomater
1 burk creme fraishe
1 gul lök
tomatpuré
minst 2 msk curry

Stek fläksfilén i tunna skivor. Stek köttfärsen, men gärna så att det blir "bitar". Tillsätt curryn i köttfärsen och låt den fräsa med ett tag. Stek med löken och låt den bli mjuk. Blanda samman allt och tillsätt krossade tomater, tomat puré och cremefraishe. Innan servering så knaperstek bacon och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
Servera med skivad banan, jordnötter, ev russin och nykokt ris.
 
För en timme sen åkte Jocke och hans kompis Frippe iväg till nån kompis för att spela poker. Så jag är ensam med vovve och barn. Funderar på att se Robinson. Just nu ser jag på ett förlossningkliniken på tv4 fakta.
Tänk att det är fem (5) månader sen jag födde min lille knubbis.









Ha en mysig lördag!

Ljuva morgon

SÅ underbart att vakna och höra fåglarna kvittra utanför fönstret. Då vaknar man (jag) på rätt sida! Igår var jag ute och gick med Liselott igen. Var såå skönt. Såg en citronfjäril och hörde bofinken. Då är det väl ändå vår på riktigt? Nu FÅR DET INTE snöa nåt mer.

Om en timme ringer nog Liselott och kollar av läget. Himlen är blå och solen skiner så det blir promenad idag med. Tänk om jag kan gå ner nåt kg på köpet . =) '

Kollar på tågbiljetter till uppsala. Åker nog upp 27 maj och hem 3 juni. Billiga biljetter finns nu. Ska ju på bröllop i umeå och har svårt att åka bil upp då. Det är inte det roligaste Filip vet och det är så jobbigt att stanna hela tiden för att han skriker. Tåg blir bra det! Men innan dess ska jag (vi) uppåt. Jag åker upp 6 april, Jocke och Frippe kommer 9 april.

Min söta brorsdotter Erika har ordnat två som ska sjunga på dopet. Helt underbart!! En sak mindre att tänka på.
Nu ska jag se på tv!


Hejdå

Jag vill göra muffins

Hittade ett recept som jag blev så sugen på att testa. Blir nog när jag kommer hem till mamma, Jocke kommer ändå inte gilla dom.

Muffins med lax, rucola & prästost
  • 20 mini muffins
200 g skivad kallrökt lax

Muffins:
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g riven prästost 31%, smakstyrka 10
1 ägg
1,5 dl filmjölk
2,5 msk olivolja

Rucolacreme:
4 dl hackad rucola
1 msk olivolja
1 nypa flingsalt
1 dl kesella 10%
50 g riven prästost 31%, smakstyrka 10

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver, salt och osti en stor bunke.
  2. Vispa lätt ihop ägg, fil och olja och vänd ner det i mjölblandningen. Rör ihop till en jämn smet och fördela i muffinsformar. Grädda  muffinsen i ca 8 minuter.
  3. Rucolacreme: Mortla eller mixa rucolan slät med olja och salt. Vänd ner rucolan i kesellan och sist osten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär laxen i 20 bitar. Fördela laxen och rucolakrämen på muffinsen.


Tycker det låter super gott!!!! Mamma, vad tror du?

Solig tisdag

Så var ännu en dag avklarad. Idag var det riktig vår, riktigt varm och inte en snöhög så långt ögat kunde nå. Gick en promenad med min svägerska Liselott och våra hundar. Och Filip så klart! Han satt där och tittade och var nöjd. När vi nästan var hemma så somnade han. Efter han vilat på eftermiddagen och Jocke kommit hem så tog vi en promenad bort till Ralf och Liselott så Milla fick leka lite med deras labbe Tess.
Det är sååå härligt när det är så fint väder. Fåglarna kvittrar och alla människor man möter ler.

Nu då? Ja nu har jag nattat Filip för en halvtimme sedan. Jag har även diskat undan efter middagen. Skönt att ha det gjort. Så nu sitter jag här och slappar. Funderar på om jag ska ta ett bad. Men jag vet inte om jag orkar flytta mig.
Jocke spelar fotboll på sin xbox 360. Han spelar mot en jobbarkompis.

Kom precis på att det inte alls är måndag idag. Det är ju TISDAG! Tisdag är ju desperat-Tisdag. Alltså, idag kommer Desperat Houswives. Åh, underbart!! Ska nog göra i ordning en bagel och ett glas oboy som jag kan mumsa på framför tvn.

I veckan ska jag ta ett ryck och göra klart det sista inför dopet. Letar efter någon som är bra på att sjunga. Någon??

Ha det bra alla!!



Riktig lycka!

Min älskade underbara son har börjat skratta. Riktigt skratt. Jag lovar att det inte finns något ord som kan förklara den lyckan som känns djupt inne i hjärtat när jag hör det skrattet. Blir så lycklig så jag inte vet var jag ska ta vägen!





Anton, detta avsnitt är ägnat till dig. Skrattar högt för mig själv när jag tänker på våra "ordlekar". "Pappa pappa pappa". Hahaha, fan vad kul det var! Måste lägga in en bild. När jag ser den så kan jag inte låta bli att tänka på dig. Den är så himla typiskt dig!!!



Fort!

Säg detta fort, har nog aldrig skrattat så mycket som när brorson Johan gjorde detta.

  • Sju sköna sjuksköterskor sköter sju sjösjuka sjömän på det sjunkande skeppet Shanghai

 

  • Pappa hänger upp hinkar i taket

 

  • Sex laxar i en lax ask

 

  • Packa pappas kappsäck

Bagels på våren

Idag är det vår igen! All snö har smält och trottoarerna är återigen torra. Fåglarna kvittrar och himlen är blå. Ca 7 grader ute. Underbart! Jag och Jocke tog med oss Filip och Milla på en promenad. Milla blev så glad att all hästskit numera inte är frusen. Detta firade hon med att rulla sig i en hög. Hon var helt slut när hon kommit hem och tvättat av sig.



Bakade Bagels idag igen. Tänkte dela med mig av dessa goda små bröd.


BAGELS
Tid: ca 1½ timme + 20 min i ugn

Till 12 st:
(Obs, gör du 12 blir de enorma. Jag gjorde ca 18 st denna gången)
25 g jäst
5 dl jummet vatten
2 msk vit baksirap
1 msk flingsalt
ca 13 dl vetemjöl special (780 g)

Till kokning:
ca 2 liter vatten
2 msk socker

Garnering:
vallmo eller sesamfrö


1) Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i ljummet vatten (37°). Rör ner sirap och salt och arbeta ner mjölet lite i taget. Arbeta och knåda degen väl i ca 5 min på lätt mjölat bakbord.
2) Lägg tillbaka degen i bunken och låt den jäsa i ca 1 timme under bakduk.
3) Ta upp den jästa degen och dela den i 12 lika stora delar (Gör fler mindre om du vill). Rulla ut varje del till en ca 30 sm lång längd som är något smalare i ändarna. Lägg ihop till runda kransar och fäst ändarna om varandra. Lägg kransarna på mjölat bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i 20 min.



4) Sätt ugnen på 225°. Koka upp vatten och socker i en vid kastrull (jag tog två normalstora). Lägg i 2-4 kransar och låt dem sjuda i ca 3 minuter. Vänd dem någon gång under kokningen.



5)
Ta upp bröden med en hålslev och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö på frön.



6)
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt dem svalna på galler.




Nu ska jag äta en bagel och sen ska jag krama min man!


Att lära sig gå...

Ja det är precis vad Filip håller på med. Att gå i gåstolen alltså. Vi köpte en idag och den gjorde stor succé med en gång. Han älskar den!! Han tar sig långsamt frammåt och han blir så glad när han märker att han kan gå efter Milla. Tur att Milla kan ta skydd i soffan.




Just nu är svärmor här. Hon står och lagar mat. Vet inte vad det blir, men hörde nåt om blandfärs. Ska bli spännande. Filip sitter i sin nyfunna älsklings stol och Jocke ser på fotboll.
Ikväll är det melodifestival. Har köpt goooodis som jag ska äta. Mums! (På måndag ska jag börja med min diet igen)
Funderar på att åka och köpa lite vindruvor och någon god ost. Har en rödmögelost som jag iofs kan nöja mig med. Blir lite myskväll ikväll.

All snö har i princip smällt bort. Nu väntar jag bara på solen så att det blir vår igen. Jag hatar när våren kommer smygande och så börjar det snöa sen!

Utmanad igen!

Brorsdotter Ida har utmanat mig ännu en gång. Svara på frågorna och börja varje svar med första bokstaven i ditt namn. Här kommer det.

1. Vad heter du? Anna
2. Ett ord på fyra bokstäver: Avig
3. Flicknamn: Annika
4. Pojknamn: Alfons
5. Yrke: Arkitekt
6. Färg: Antik-vit
7. Klädesplagg: Armébyxa
8. Mat: Asiatisk
9. Sak i badrummet: Ansiktsvatten
10. Plats/stad: Antarktis
11. En orsak att vara sen: Analklåda
12. Något man skriker: AKTA!!
13. Film: Armageddon
14. Något man dricker: Allt med bubblor
15. Band: AC/DC
16. Djur: Angorakatt
17. Gatunamn: Altfiolsvägen
18. Bil: Alfa Romeo
19. Sång: Apologize
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Amerikansk fotboll

Jag utmanar:
Anton (om du inte läser Idas blogg)
Ditte
Chrilsson
Sofie



Så sjukt...

Testa ni med!!!

http://en.akinator.com/

Vad är detta?!

Våren hade ju kommit.... Vad hände?!?!?!



Nu är våran vindslucka på plats!! Nu ska den bara målas vit. Golvet ska läggas på vinden och sen kan vi lasta upp allt från förrådet.


Avslutar det hela med en bild på min söta son. Han har börjat sitta rak i ryggen i babysittern.


Vårkänslor!

Åh nu är våren här i Götet. Helt underbart! Var ute och gick i skogen med vovven och det var så skönt. Fåglarna kvittrade, himlen var blå, solen sken och trottoarerna torra. Lovely!
Och i skogen hittade jag de värsta "djur" jag vet. Mina värsta fiender, min stora skräck.


USCH & FY!!!!
Men jag får se det som ett vårtecken... (Även om tussilago är ett trevligare tecken)

Bakade jätte goda bagels här om dagen. Det ska jag göra igen! Ska få mammas köksmaskin och då blir det massa baka av. Då ska jag börja göra mitt eget bröd. Mmmm!!



I förrgår märkte Jocke att Milla dreglade ovanligt mycket. Slemmigt dreggel. Och det var så mycket så jag googlade om vad det kunde vara och fick fram att det kan vara halsen. Ringde veterinären och fick en tid idag. De fick söva Milla och kolla ordentligt och jo visst var det halsen. Halsfluss. Typiskt!! Ytterligare tusenlappar att lägga på veterinären. Men snart ska väl Milla bli bra. Fick antibiotika som hon ska äta i 10 dagar sen ska hon vara frisk. Stackars Milla är rätt groggy.

Nu ska jag diska. Sen plocka undan lite för i morrn kommer snickarn och installerar våran vindslucka!!! Ska bli såå härligt när det är klart!

Min tröja!

Min söta brorsdotter Ida har nu sytt om min nya tröja. Den hade hemska puffärmar, dessa är numera endast ett hemskt minne. TACK!
 Är super nöjd.





Idag var vi hos Jocke & Annika och hälsade på. Fick gott fika. Var jätte trevligt, men det blir tyvärr inte så ofta mellan gångerna.
Sitter nu och väntar på att "Andra chansen" ska börja. Går Ugglas till globen så vet jag inte vad jag gör. Sliter mitt hår kanske.


Avslutar det hela med en härlig bild på männen i mitt liv. Så här kan det se ut när lilleman är nyfiken på pappa och hans dator.


Babysim

Vi var på babysim idag. Ljuvligt! Filip älskade det. Men ack så trött han blev. Vägrade dock sova trots flera sövningsförsök. Så han somnade nu strax innan 18 istället. Förmodligen för natten. Jocke som lovat mig sovmorgon i morrn får det riktigt roligt. Filip lär ju vakna runt 5.

Efter babysimmet åkte vi och hämtade gudfar Frippe. Sen handlade vi lite grönsaker. Har precis ätit tacos. Frippe som jobbar på Santa Maria gav oss kryddor så vi klarar oss i ett år. Inte bara tacoskryddor. Lyxigt. =)

Tiden går så fort, dagarna flyger förbi. Hinner hälften av allt jag vill och måste göra. Tyvärr...

Chrilsson, om du läser detta så är du också utmanad!!! (läs inlägget nedanför)

Utmaning!!

Brorsdotter Ida utmanade mig. Kopierar hur det går till.

Utmaningen: Gå in bland dina foton på datorn, välj 6:e mappen och ta sedan den 6:e bilden och lägg in den
på din blogg. Samt utmana 6 andra..


Detta foto blev det då.


Milla var bara 8 veckor och däckade i våran obäddade säng.

Vilka ska jag utmana då? Känner inte så många med bloggar. Men Anton, om du inte läser Idas blogg så kan jag utmana dig istället. Sofie, om du råkar läsa så utmanar jag dig med. Ditte, du har väl blogg? Då är även du utmanad!!


Och Anton: Halsbandet är en lång kedja med två smala långa brickor. Ska jag fota och visa dig? Jag anar vad som komma skall och blir superlycklig!!! Du är BÄST!

Och Pitte: Ja hur kan man glömma våra matlagningskvällar. Den goda maten!! Åååh, det var tider det. Måste nästan hälsa på alla galna lärare där. =)

Milla Pilla

Idag hade vi återbesök med Milla hos veterinären. Och gissa vad?! Hon är så gott som återställd!! Allt hade läkt jätte fint, blödningen syns det inga spår av. Stygnen på hornhinnan kommer lösa upp sig de närmsta månaderna. Ögondroppar 10 dagar till och inte leka med hundar närmsta veckan. Men ingen tratt behövs och hon får äntligen springa lös! Älsklings Milla är pigg och glad igen.

Desperat tisdag

Idag vid lunchtid ringde min älskade man och berättar att han blir sen hem idag. Han är på väg till Trollhättan. Jo tjena. Strax därefter öppnar han dörren. Med sig hade han en semla till mig och kärleksmums till sig själv. Så underbar han är! =) Så vi tog en fika innan han satte sig för att jobba. Mysigt!

Jocke badade med Filip idag. Åh vad han älskar vatten. Han försöker doppa huvudet. Vill hoppa och plaska och jag hörde enda in i köket hur Filip skrattade så han kiknade.
Till middag idag blev det grekiska färrsbiffar, klyftpotatis och tzatziki. Var jätte gott!!

Vi har bestämt oss för att köpa ny soffa. Denna är inte så jätte gammal, 4 år kanske. MEN, ack så nersutten. Det är nästan en grop i mitten på ena sitsen. Dock ska vi ha kvar denna, den får stå på vinden så länge. Tills vi har ett "spelrum" som Jocke uttrycker det. Vad vi ska köpa för soffa? En skinnsoffa blir det. Svart. Japp, det blir fint det. Får se när det blir av bara. (Ni som känner Jocke vet ju att det inte är lätt att få med sig honom till en butik för att titta på saker)

Så, nu ligger min rara unge och sover. Bäddade rent i sängen idag så han ligger på helt rena, gott doftande lakan. Jocke spelar fotboll på xbox 360 mot sin bror och jag väntar på att klockan ska bli 21. Då börjar Desperate Housewives. Äntligen!! Funderar på att lägga mig i sängen och kolla på det. Så kan jag somna gott efteråt.

Tänkte visa er ett sött kort på min älskade son när han äter mat. Det är inte jätte gott. haha!



Fruktpuré är mycket godare




Tiden går fort...

...när man har roligt!

Det är så man inte hänger med. Redan är det tisdag!!

Var, som jag skrev sist, på mitt jobb och hälsade på. Dom tyckte det var jätte kul att få träffa Filip igen och alla tanter blev så glada!
Lördagskvällen bjöd på kass musik i form av melodifestivalen. Har inget mer att tillägga än: Fy fan...

Söndagen då. Då åkte jag faktiskt in till stan själv, utan Filip. Läskigt att vara ifrån honom! Var borta i 2½ timme. Träffade nämligen Sara! Vi har inte setts sen samma dag jag fick veta att jag var gravid. Det känns som hundra år sen sist. (var 16 feb 2008) Det får inte gå så lång tid igen. Lova!

Igår var vi på Bvc. Var både kontroll och föräldragrupp. Var faktiskt riktigt trevligt denna gången. Skönt att baby massagen är över för den gillade Filip inte ens. Kontrollen ja... Min tjockis har verkligen gått upp! Sist vi var där så sa vår bvc-tant att "var inte oroliga för kurvan, han kommer nog alltid ligga lite under medel men det är helt normalt för honom".
Igår lät det annorlunda.
Hans kurva sköt nämligen i höjden denna gången!. haha
Men han mår ju bra så. Min älskling är iaf 62 lång och väger 7490 g.
(23 jan vägde 5780)

Snart är klockan sex och jag hoppas att Filip snart är så pass trött att han kan sova några timmar till. Han somnade så tidigt igår så självklart var han pigg nu när klockan var 5.
Goa unge!!

RSS 2.0