...and back...

Idag åker jag och Filip upp till Uppsala igen. Detta har varit bokat sen länge. Kanske hinner vi träffa fler (Anton tex) och göra mer saker. På lördag ska vi till Lackeviken och äta i brorsans sommarstuga. I morgon fm ska vi vara hos min farmor. Och söndag ev kräftor hos Läck. 

Enda problemet är att jag har jävulskt ont i halsen. Började smått i förrgår. Mådde sådär igår, hade värk i kroppen då. Idag är värken borta med min hals är åt pipsvängen. Vill helst inte svälja över huvudtaget. Har proppat i mig både strepsils och mucoagin. Känns liiiite bättre men inte bra. 

Igår skulle ju vår nya soffa komma. Mellan 15-21 sa Ikea. Vi ringde TVÅ gånger och kollade och ja då, den skulle komma. Kl 22 gav vi upp och gick och la oss. Ringde i morse och det "hade blivit något fel". Som att vi inte fattade det själva...
Jocke blev så jävla arg och stack i väg och hyrde ett släp och hämtade upp soffan själv. Så nu står den i vårat vardagsrum. Den är mycket mindre än vår förr men ack så mycket finare. Dock luktar den skinn... Tur att jag inte är gravid, då hade jag spytt konstant. haha





På väg!

Nu är vi på väg hem till Göteborg efter en liten spontan tripp till Uppsala. (Vad annars) Vi kom hit i onsdags och min mamma viste ingenting. Så hon blev ordentligt överraskad.
Sitter i bilen och skriver. Jocke har införskaffat oss/sig en liten mini laptop att ha just i bilen. Han som alltid är på väg kan behöva koppla upp sig snabbt ibland. Jag gnäller inte, kul att ha något att göra här bak. Filip sover och Jocke lyssnar på sporten.

Jag frågade nyss Jocke om vi åkt förbi stockholm ännu och tydligen är vi 10 mil ifrån sthlm. Så tiden går bra mycket snabbare när man sitter och hänger på facebook och bloggar.
Måste däremot titta ut ofta så jag inte blir åksjuk.

Måste pausa från datorn lite nu. Vi hörs nån gång!

Ny frisyr

Glömde ju skriva att jag bestämt mig för att klippa av allt hår. Jag blir galen på allt det korta som växer ut, efter att jag tappat massa hår. Så nu åker håret. Ska rådfråga frisören också men jag har nästan bestämt mig för vilken frisyr.
Blir något liknande denna. (Så lätt att säga, Carina Berg är så sjukt snygg i håret jämt...)

Luggen vågar jag inte ha kortare än så här. Rädd att jag skulle känna mig naken då... Men vi får väl se vad frisören säger!

Trött

Är sjukt trött. Både jag och Jocke har lagt oss. Dock ser vi på tv. 

Igår kom min morbror och moster hit. Det var så himla kul att få träffa dom lite. Vi åt god mat och satt och pratade. Mysigt! Dom åkte runt 10 idag. 

Idag har jag mest tagit det lugnt. Det har spöregnat större delen av dagen. Det rosa fodralet till Jockes mac kom idag. Så nu är hans dator helt rosa! Såååå fin! Fick även med en rosa väska till den. Plus att jag köpte en rosa kameraväska till min lilla kamera. Färg på kameran? Gissa.... 

Tjohooooo

Mycket besök!

Så var det söndag igen. Veckorna går så sjukt fort, för att inte tala om helgerna. 
I fredags kom brorsdotter Ida med make Samuel. Det var mycket trevligt! 

Tyvärr så regnade det på lördagen så det blev inte något Liseberg. Vi kom dessutom på att det är gothia cup och då är det så sjukt mycket folk där. I hela stan över huvudtaget. 
Ida och Samuel gick på Universeum. Jag och Jocke fick besök av Pia och Ebba och deras hund Rocko. Dom var kvar rätt länge. Väldigt roligt att ha dom här! =)
På eftermiddagen åkte jag och Jocke (och Filip) och hämtade upp Ida och Samuel. Sen tog vi med dom till Lejonet och Björnen så att dom fick äta lite ÄKTA Göteborgs glass. Finns nog ingen godare glass!
Efter glassen drog vi över till Hisingen och visade dem Ramberget. Där ser man ju ut över hela Göteborg, kan vara lite kul att se. 
Till kvällsmat blev det pizza från Grimmered. Stans godaste pizza. När Filip lagt sig och vi hade ätit så såg vi på film. Kommer inte ihåg vad filmen hette, men jag minns att jag sett den förut. 

Idag då...
Filip vaknade halv 6 i morse. Var uppe till 7, sen gick vi och la oss igen. Sov till 9. Mycket skönt! När vi alla gjort oss klara så åkte vi till Ikea och åt frukost. Älskar deras äggröra. 
Efter att vi hade ätit så åkte Ida och Samuel mot Umeå. Dom har verkligen en lång resa framför sig. 

Så nu sitter vi här i en tom lägenhet. Blir alltid så tomt när man haft gäster. Men om ett par timmar kommer min morbror och moster, Erling & Eivor. Dom ska på roadtrip upp till Lappland och stannar till här. Det ska bli jätte kul att träffa dom! Har inte träffat dom sen vi kom hem från Thailand jan-07. Så nu får dom träffa Filip också. =)

Ha det bra folket!

Vaaarmt!

Puh, idag är det så varmt! Jag var ute med Milla och Filip en timme, från 7.30 till 8.30. Jag trodde jag skulle smälla av! Och då hade jag ändå tunna kläder. Men man ska inte klaga... Det ska ju komma regn och då klagar man på det.

I morgon kommer min söta brorsdotter Ida och hennes man Samuel. Dom bor i Umeå men ska flytta till Skövde. Dom är i Skövde nu och kollar på en lägenhet. Så i morrn drar dom vidare mot Gbg. Ska bli så himla kul att få träffa dom! Ida har jag inte träffat sen jag och Jocke gifte oss för två år sen. Och Samuel har jag aldrig träffat.
Så morgondagen ser jag fram emot!
Vi ska gå på Liseberg. Det ska bli himlans roligt. Förra året fick jag inte åka någonting för att jag var gravid.
Så i morgon ska jag åka som tusan!
Hoppas det blir Liseberg när mina andra söta brorsbarn kommer. (Anton & Johan) Dom kommer 6e aug och stannar en vecka.
 Anton, du bjuder mig va? ;)

Igår kväll var vi hos Jonny & Pehra och grillade. Jag åt så mycket mat så det blev en riktig bukfylla. Usch vad mätt jag var. Men gott var det! Dom har ju tre katter och Milla är sååå snäll! Hon bryr sig inte om dom ett dugg. Tittar lite, men hon låter dom vara.
Vi har nog världens snällaste hund.

Idag är det fredag. Vad ska man göra idag då? VI håller på och grejar här hemma som vi måste bli klara med. Alla dvd filmer ska in i en stor pärm så vi slipper alla fodral. Så just nu ligger det fodral överallt.

Måste packa ner allt och få upp det på vinden. Ska försöka göra i ordning på balkongen också.

Det var allt för denna gången!

It´s mine!

Jag har köpt mig en ny väska. Älskar den! Ett riktigt fynd dessutom. Skönt att ha en snygg väska, väskor kan man inte ha för många av! 




Skor!

Jag har köpt ett par nya skor. :) Har länge velat ha ett par "gladiator" sandaler med rem mellan tårna. Äntligen hittade jag ett par. Inte så många remmar som jag ville ha, men dessa är fina ändå!
Kanske kan jag ha dem när jag går på bröllop om en månad? Eller är det väldans tråkigt att inte ha klack på bröllop?

Bilderna blev inte så bra men jag lägger upp en ändå.





Min sanna lycka


Den värsta natten i mitt liv!

Usch och fy... Jag har nog aldrig varit så rädd som jag var i natt... 

Filip vaknade vid 03.30 i natt och gallskrek. Ringde 1177 och frågade om råd. Hon trodde det var öronen och rådde oss att åka in till östra om det blev värre. Det blev det. Filip blev alldeles kall, trots att svetten rann. Tempade, han låg på 34,4°c
Så vi bestämde oss för att åka in. När jag packade ner sakerna vi skulle ha med oss så ropar Jocke att Filip andas konstigt. Filip blev blek och slapp. Okontaktbar.  Jag kastade mig över telefonen och ringde 112. Dom skickade en ambulans. Det kändes som en evighet innan ambulansen kom. 
Under den tiden ville Filip inte hålla sig vaken. Vi blev skitskraja och på inrådan från SOS så höll vi honom vaken. Hela tiden andades han oregelbundet. När ambulansen kom så tittar Filip upp och säger "ampa" (lampa). Syresättningen låg på 99% men han fick lite syrgas ändå. Han fick tillbaks färgen och tempen steg till 37°c. Vi åkte in ändå och där gjorde dom EKG vilket såg helt normalt ut. Allt såg bra ut och Filip kröp omkring och var jätte glad.
Vi kom hem vid 7.30 i morse. Vi sov alla tre enda tills klockan var ca 13. Idag har Filip varit sig själv, lite trött kanske. Han sover nu sen 30 minuter tillbaka. 

Den förklaringen vi fick var denna
När man sover som djupast så sjunker temperaturen, pulsen och andningen. Vaknar man i detta läget så är det jätte obehagligt och man blir lätt rädd. När vi sen tyckte att han började ha svårt att hålla sig vaken så ville han väl förmodligen bara somna om.  Detta skulle förklara hans låga temp och just det att han andades så ytligt och oregelbundet.
Läkaren trodde inte detta skulle hända igen. Jag hoppas han har rätt. Detta var det värsta jag någonsin varit med om. 
Jag undrar hur många gånger jag sa till killen från SOS att om mitt barn dör, då dör jag!


Mitt älskade barn! ♥

Sköna dag!

Trots min hemska huvudvärk som inte ger med sig och trots det dåliga vädret så har detta varit en otroligt mysig dag. Jocke är ledig och vi har haft det så mysigt. Dagen började med att vi alla sov enda till 9.40. Fick en chock  när jag kollade på klockan. Filip sov som en liten gris! Helt underbart.
Efter vi vaknad och klätt på oss, rastat Milla och tvättat lite så drog vi iväg till Allum (ett köpcentrum i Partille) och kollade lite. Åt brunch. Jag köpte två behåar. Plus att vi lämnade tillbaka ett par skor som jocke köpte till Filip. Känns så meningslöst att han ska ha skor när han ändå inte kan gå. Och dessutom vägrade han röra sig när han hade dem på sig. Näe, det är bättre att köpa ett par när han behöver.
Sen åkte vi till 421 här hemma och gick en vända på Mediamarkt.  Sen tog vi en fika och passade på att ge Filip mat. 
När vi kom hem så kom Jockes bror förbi och lämnade deras hund Tess. Tanken var att Tess och Milla skulle leka, bästisar som dom är. Men det blev inte så mycket lek. Dom ligger och sover.
Sover, det gör Filip och Jocke också. Jag sitter här och har det lugnt och skönt. Funderar på att väcka dom snart, vi måste äta. När vi har ätit ska vi bort till Jockes bror och se på film. 

När jag nu ändå har tid att skriva ska jag passa på att skriva om gårdagen. Pia kom hit på spontanbesök (äntligen!) och käkade lunch. Vi har inte träffats på flera månader så det var verkligen roligt! Vi bestämde att jag, Jocke och Filip skulle åka till Pia och hennes Jocke frammåt kvällen och käka lite. Och titta på deras nya hus. 
När vi går till bilen så det första vi märker är att inget händer när vi ska låsa upp. Bilen var upplåst, bagage luckan låst. Konstigt. Det andra vi märker är att bilen är stendöd! Inget fungerar. Jocke lossade batteriet för att se om det hjälpte. Icke.
Så Pias Jocke fick komma med startkablar och hjälpa oss. Bilen gick igång, tack o lov! Men då fungerade ingen el i bilen. Utom fönstret i bak på vänster sida. Fords verkstad var stängd så vi tänkte att vi får fixa det som idag. Men vips så gick allt igång. Så sjukt konstigt! Vi fattar inte vad som kan ha dragit slut på batteriet. Men nåt var det ju. Vi lär ju aldrig få veta. 

Nu vaknade mina killar! 
vi hörs

Trött tisdag

Goddag på Er.
Sitter här och känner mig rätt trött. Filip vaknade vid 5 i morse och skulle leka. Puh! Nåja, idag har vi varit till Bvc för kontroll. Filip väger nu ca 11 kg och är 71,5 cm lång. Min lille buddah! 
Han ligger och sover nu. Han var så trött så han inte ens kunde äta upp maten. Stackarn. 
Om två timmar kommer Jocke hem. Vi ska åka till Balltorp och fika hemma hos Linda från vår föräldragrupp. Kul för Filip att få träffa de andra pojkarna lite. 


Milla.... Min lilla älskade Milla. Oturs hunden. Hon fick komma hem igår. Skönt! Det såg så mycket bättre ut. Men hon har lite ont på höger sida fortfarande. Men nu klarar vi av att tvätta henne utan att hon skriker. På vänster sida och under hakan, ner på halsen så ser det nästan helt läkt ut. Och pälsen börjar komma tillbaks så det ser inte lika groteskt ut. Lilla pluttan. 


Funderar på om jag ska sova en liten stund bredvid min älskade son. Ögonlocken känns väldigt tunga...

Tror det får bli så!!

Nöjd!

Har fixat med bloggen idag. Är himla nöjd! 

Lycka



Åh min Milla!

När ska eländet för våran hund ta slut? Först ögat, sen halsen ett flertal gånger. Efter att ha opererat bort halsmandlarna så blev hon bra. Men hon fick inte må bra länge. I förrgår fick hon våtexem. Det spred sig som en löpeld över hela ansiktet och vi fick åka in. Man rakade bort nästan all päls i ansiktet, satte in antibiotika och smärtstillande. Hon hade så ont, så fruktansvärt ont!

Liiiite bättre igår. På vänster sida var det bättre idag. Men höger sida var som ett stort varigt sår. Och vår glada lilla Milla bara låg och gnydde. Ville inte äta, inte dricka, inte vara ute. Bara gny. Och klia... 
Så jag åkte in med henne till västra djursjukhuset. För att göra rent måste hon sövas. Men det såg så pass illa ut att hon blev inlagd. Min älskade Milla! Hon ska få starkare mediciner, bredare antibiotika och klåddämpande och bättre smärtstillande. Hörde något om cortison också. 
Får se vad dom säger i morgon, ev blir hon kvar två dagar. Hoppas hon mår bättre då!!

Lägger in två bilder på hur det såg ut när hon var inne i förrgår. Om ni tycker det ser hemskt ut  så kan jag meddela att det ser fint ut om man jämför med hur det såg ut nu idag...






Underbar

Inte den bästa kvalitén kanske, är från min mobil. Men ack så underbar! Är taget i min farmors trädgård, hennes duktyngder har min faster hängt i Filips hatt.



Min son!

Filip är en liten vilde... Han är överallt, hela tiden. Hur kan så korta armar nå så långt? Han är helt underbar. Han är glad nästan hela tiden. Det finns inget härligare än när man får ett jätte stort leende ifrån honom.

Tänkte lista upp lite som han kan, nu när han är 8 månader.

Han kan:

  • krypa (så klart)
  • sätta sig 
  • ställa sig i matstolen
  • ställa sig mot möbler 
  • gå längst möbler
  • klättra i trappan
  • stå själv några sekunder
  • säga mamma, pappa och lampa. (Lampa = ampa/bampa)
I förrgår var vi och badade i rådasjön med Filips gudmor Sabina. Första gången Filip fick bada i en sjö. Och gissa om han älskade det?! Han var så arg när vi hade badat färdigt. 

Hur kan man älska en människa så mycket?



RSS 2.0